Contact

De adviseur cliëntenparticipatie brengt gebruikers van hulp en ondersteuning samen en denkt mee over het bereiken van nieuwe groepen en cliënten.

Mensen uit Zaanstad kunnen het hele jaar door met de gemeente in gesprek over hulp  en ondersteuning. Dit kan zowel fysiek als digitaal. Individueel, spontaan, maar ook georganiseerd. 

Het resultaat is dat het beleid en de hulp en ondersteuning van de gemeente daardoor beter aansluit op wat mensen nodig hebben. Ook  wordt het gemakkelijker voor mensen om mee te praten of om zelf  gesprekken over hulp en ondersteuning te organiseren. De adviseur binnen  de gemeente helpt, adviseert en faciliteert hierbij.Relatiemanager cliëntenparticipatie


Laura van Bokhorst
Gemeente Zaanstad

Stuur een e-mail

Mensen die van ondersteuning gebruik maken (Jeugd, Wmo, Participatie) hebben in de Participatiepeiling uit 2015 aangegeven wat zij willen. Namelijk: vaker en directer betrokken worden bij de vorming van beleid rond de ondersteuning die hen aangaat. Dat geldt ook voor de mensen in hun netwerk, zoals mantelzorgers, (pleeg)ouders, andere familieleden, vrienden, buren, vrijwilligers en buddy’s.

Wij willen de mensen die van ondersteuning gebruik maken en hun helpers, zelf spreken en goed naar ze luisteren. Met als doel te begrijpen met welke ideeën of vraagstukken we aan de slag (kunnen) gaan om hulp en ondersteuning voor onze inwoners te verbeteren. In de nieuwe werkwijze benaderen wij inwoners zelf in een vroeg stadium bij beleidsveranderingen en de uitvoering van ons beleid.

Budget aanvragen

Laura van Bokhorst, adviseur bij de gemeente, kan alles vertellen over hoe en waarvoor je budget kunt aanvragen.

Contact opnemen

Hoog contrastGa naar Zaanstad.nl