Meedenkers gezocht!

Denk samen met ons mee over goede hulp en ondersteuning in Zaanstad.

Welke overleggroepen zijn er?

Wilt u deelnemen aan een meedenkgroep? Meld u zich dan aan voor één van onderstaande groepen door een e-mail te sturen naar clientenparticipatie@zaanstad.nl.
Let op: Wilt u praten over een thema waarvoor (nog) geen groep bestaat? In sommige gevallen is het mogelijk om een groep op te richten. Kijk voor meer info bij contact

GGZ wachtlijsten

Als je psychische problemen hebt, ga je vaak pas naar de huisarts wanneer het echt niet meer gaat. De huisarts verwijst je door voor behandeling: eindelijk een vooruitzicht op hulp en verandering. Helaas zijn de wachtlijsten lang. Eerst moet je wachten op een intake en vervolgens tot er plek is bij een behandelaar. Hoe ga je deze maanden doorkomen?

Gemeente Zaanstad wil ervoor zorgen dat mensen op de wachtlijst gehoord worden en weten dat ze er niet alleen voor staan. Een eerste stap is om te onderzoeken waar je behoefte aan hebt tijdens het wachten. Waar loop je tegenaan? Waar kun je hulp bij gebruiken?  Waar begin je en wat past bij jou? We horen graag jouw ervaring en suggesties. Ook kunnen we je helpen te ontdekken waar je behoefte aan hebt en wat voor jou wel of niet werkt.


Mantelzorgers

Veel Zaankanters zijn mantelzorgers en maken gebruik van de mantelzorgwaardering. Wat vindt u van deze waardering? We zoeken mensen die mee willen denken over een nieuwe vorm van deze waardering. Mensen die zelf mantelzorger zijn en die hun ervaringen met ons willen delen. Laat weten of u hier over mee wil denken, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Langdurig zieken

Een chronisch ziek gezinslid heeft grote invloed op het hele gezin. Herkent u dit en wilt u hierover meepraten? Waar loopt u tegen aan en wat zou handiger kunnen in de dienstverlening van alle organisaties waar u mee te maken hebt? 

We horen het graag van u. Zodra mensen zich melden, plannen we samen een overleg.

Gedupeerden Kinderopvang toeslagenaffaire

Er is een Zaanse meedenkgroep van gedupeerden van de toeslagenaffaire. De mensen in deze groep helpen ons om op de juiste manier de gedupeerden te benaderen en te helpen. Deze groep heeft ook een besloten facebookgroep opgericht, waar de gedupeerden elkaar spreken en helpen. Wanneer er vragen voor de gemeente zijn, worden die snel opgepakt. Andersom kunnen wij ook vragen aan deze groep stellen.

Mail ons wanneer u hier meer over wilt weten!Werk en inkomen

Panelleden die al langer meedenken, willen de gemeente adviseren over wat wel en niet werkt wanneer je een uitkering hebt. Hoe werk je samen met jouw casemanager. Wat helpt je verder en wat werkt juist niet voor jou? Om een goed advies te geven, willen ze ook van andere mensen hun ervaringen horen. 

Uw bijdrage is echt anoniem. Natuurlijk laten we iedereen die meedoet weten wat de uitkomsten waren en wat we daarmee doen.

Mail ons wanneer u hier ook over mee wilt denken.

Energiearmoede

Veel huishoudens in Zaanstad hebben moeite met het betalen van de energierekening. Dit probleem noemen we energiearmoede. Sommige mensen zitten letterlijk in de kou om energiekosten te besparen. Vaak is energiearmoede een onderdeel van een vicieuze cirkel van financiële problemen, lichamelijke en geestelijke gezondheidsklachten.

Mail ons wanneer u hierover mee wil denken.
 

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl